Κόντρα στη διαιτησία ο ΠΑΣ έχασε 2-0 στην Κομοτηνή

Κόντρα σε μια κάκιστη και επικίνδυνη διαιτησία, όπως αυτή του Αμπάρκιολη, ο ΠΑΣ έχασε 2-0 στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό και αυτή είναι η πρώτη ήττα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις από το 2006 μέχρι σήμερα.

Ο συγκεκριμένος ρέφερι, που καλό είναι από αύριο να τον στείλουν σπίτι του γιατί είναι επικίνδυνος και ανίκανος για τη σούπερ λίγκα, έσφαξε τον ΠΑΣ με το βαμβάκι και συνέβαλε στα μέγιστα στο να χάσει η Γιαννιώτικη ομάδα. Ο Αμπάρκιολης πάνω από δέκα  περιπτώσεις έδωσε ανύπαρκτα σφυρίγματα σε βάρος του ΠΑΣ, αλλά η μεγάλη αδικία συντελέστηκε στη φάση του πέναλτι στο 28’. Η μπάλα βρήκε το στήθος και το χέρι του Λίλα που ήταν κολλημένο στο σώμα και σε καμία περίπτωση δεν ήταν πέναλτι. Και ασφαλώς αφού δεν ήταν πέναλτι, δεν ήταν και αποβολή. Το κακό ήταν διπλό στη συγκεκριμένη  φάση. Αφενός δόθηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε το προβάδισμα στον Πανθρακικό (ευστόχησε ο Ιγκόρ) και ο ΠΑΣ από το 28’ έμεινε με 10 παίκτες χάνοντας τον Λίλα, από τις πολυτιμότερες μονάδες, καθώς ο Τσιώλης τον έβαλε αριστερό μπακ. Αυτή η απόφαση του Αμπάρκιολη έστειλε ουσιαστικά τον ΠΑΣ στο απόσπασμα. Και ακόμα στο β’ ημίχρονο όπου ανέβηκε στην αρχή ο ΠΑΣ και απείλησε με ισοφάριση με εκείνη τη μεγάλη ευκαιρία του Τσάβεζ , στο 63’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κεϊτά για να παίξουν οι φιλοξενούμενοι για άλλα 30 λεπτά με 9 παίκτες! Ήταν αυστηρότατη η αποβολή του Κεϊτά. Ναι μεν έκανε το φάουλ αλλά δεν ήταν η παράβαση που θα δικαιολογούσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με μια τέτοια διαιτησία θα έπρεπε ο ΠΑΣ να υπερβάλει εαυτόν και να βρεθεί σε καλή μέρα για να ελπίζει σε κάτι το καλό. Δυστυχώς και η Γιαννιώτικη ομάδα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, είχε μεγάλα κενά στις γραμμές, στο κέντρο ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη και γενικά ήταν έξω από τα νερά της. Σίγουρα σ’ αυτό συνέβαλε ο τρόπος που εξελίχθηκε το παιχνίδι λόγω της κακής διαιτησίας, αλλά για να είμαστε δίκαιοι και ο ΠΑΣ ήταν κακός, ατροφικός και έδειξε ότι χωρίς τον Ντε Βινσέντι δεν μπορεί να πάει πουθενά, καθώς ακόμα υπάρχουν μέσα στην ομάδα παίκτες που σέρνονται και δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους. Αν δεν κάνουν 3-4 καλές μεταγραφές τον Ιανουάριο, με τέτοιες εμφανίσεις αυτή η ομάδα δεν θα έχει καμία τύχη στη συνέχεια. Ο ΠΑΣ ήταν καλός μόνο στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, παρότι έπαιζε από το 28’ με 10 παίκτες έχοντας κόντρα και τον Αμπάρκιολη

Παρά ταύτα και ανεξάρτητα αν ο Πανθρακικός είχε πολλές τελικές προσπάθειες και πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του Βελλίδη, τις μεγάλες ευκαιρίες τις δημιούργησε ο ΠΑΣ, παρά την αγωνιστική σκοτοδίνη που είχε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού. Στο 50’ χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, απ’ αυτές που δεν χάνονται από παίκτες της κλάσης του Τσάβεζ. Ο Αργεντινός βρέθηκε μόνος του σε κάθετη μπαλιά του Ίλιτς και ενώ δεν υπήρχε κανείς αμυντικός να τον μαρκάρει σούταρε πάνω στον Σέρεμετ. Εκεί αν γινόταν το 1-1 μπορεί να άλλαζαν πολλά στη συνέχεια. Η άλλη μεγάλη φάση για τον ΠΑΣ ήταν στο 92’ με τον Ίλιτς που μόνος του σούταρε πρώτα πάνω στον Σέρεμετ και μετά άουτ, αλλά το ματς ήδη ήταν 2-0 και επί της ουσίας δεν άλλαζε και κάτι αν ο Σέρβος την έστελνε στο πλεκτό. Απλά θα ήταν το γκολ της τιμής, το γκολ της παρηγοριάς.


Το άσχημο είναι ότι αμέσως μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Τσάβεζ στο 50’, ο Πανθρακικός στο 54’ έκανε το 2-0 με τον Ζεκίνια που έφυγε ωραία στον κενό χώρο και πλάσαρε τον Βελλίδη. Με το δεύτερο γκολ ήδη η νίκη έγερνε καθαρά προς το μέρος του Πανθρακικού γιατί ο ΠΑΣ είχε το ντεζαβαντάζ ότι έπαιζε με 10 παίκτες, αλλά δεν είχε τη στόφα και την ψυχή να κάνει τέτοιες ανατροπές. Στο 63’ με την αποβολή του Κεϊτά, το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί, καίτοι μέχρι το 93’ που έληξε υπήρχε αρκετός χρόνος μπροστά.

Σαν εικόνα ομάδας ο Πανθρακικός ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ. Σε όλες τις γραμμές υπερτερούσε, αλλά δεν ξέρουμε όμως πως θα εξελισσόταν το παιχνίδι αν δεν έκανε αυτά τα φοβερά λάθη ο Αμπάρκιολης και ειδικά στο ανύπαρκτο πέναλτι και στην αποβολή του Λίλα σαν απόρροια του καταλογισμού της εσχάτης των ποινών. Αλλά έτσι όπως ήταν η εικόνα του παιχνιδιού μέχρι το τέλος ο Πανθρακικός ήταν μια κλάση ανώτερος από τον ΠΑΣ ο οποίος και στα 28 λεπτά που έπαιζε με 11 παίκτες δεν ήταν καλός αλλά τουναντίον προβληματικός. Κατά το πρώτο λόγο η απουσία του Ντε Βινσέντι φάνηκε με κραυγαλέο τρόπο στην Κομοτηνή και κατά δεύτερο των Κοροβέση, Μιχαήλ που είναι παίκτες από πέρσι «ενδεκαδάτοι» και ανάγκασαν τον Τσιώλη με διάφορες αλχημείες και εσωτερικές κινήσεις  να βρει λύσεις. Και η απουσία του Μπέριου ήταν σημαντική, γιατί θα μπορούσε να παίξει αυτός στόπερ με τον Κολοβέτσιο, αντί του Κεϊτά που είναι επιρρεπής στις κίτρινες κάρτες.


Ο ΠΑΣ θα πρέπει να συνέλθει, να βρει τον πραγματικό του εαυτό και με τον κόσμο συσπειρωμένο στο πλευρό του να αντιμετωπίσει τα υπόλοιπα επίσης δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, όπως το ερχόμενο Σάββατο με τον Εργοτέλη στα Γιάννινα.

Η διαιτησία

Όσον αφορά τη διαιτησία, για τον Αμπάρκιολη τα είπαμε αναλυτικά παραπάνω. Οι επόπτες Τουμπακάρος και Γεωργαράκος ήταν καλοί. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Κεϊτά, Βελλίδης. Από τον Πανθρακικό δεν είδε κανείς παίκτης κίτρινη κάρτα!

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Τζανής, Κάσες (79' Εμπόου), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Ιγκόρ Ντε Σόουζα (41' λ.τρ. Ζεκίνια), Ζος, Χρήστου, Ρομέου (84' Πόποβιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Λίλα, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ντάσιος (53' Ρουμπουλάκου), Κεϊτά, Τσάβες (66' Σκόνδρας), Βισέντο (34' Στρούνα).
πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts