Γιάννενα-Η 22χρονη προπονήτρια που σπάει το «άβατον» και γεμίζει τα γήπεδα.

Η 22χρονη Χριστίνα Ιεροπούλου σπάει το «άβατον»,
μπαίνοντας δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο ως προπονήτρια σε ποδοσφαιρική ομάδα των Ιωαννίνων.

 Αν και για πρώτη φορά κάθεται στον πάγκο μία γυναίκα, η ίδια νιώθει «σαν το σπίτι» της, αφού το ποδόσφαιρο είχε πάντα σημαντική θέση στη ζωή της. Η αγάπη της για τη «στρογγυλή θεά» ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, καθώς ο αδελφός της έπαιζε ποδόσφαιρο στη Γ' Εθνική, ενώ παρακολουθούσαν μαζί και παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας, του ΠΑΟΚ.

Οταν ενημερώθηκε για τα μαθήματα της Σχολής Προπονητών UEFA C, που πραγματοποιήθηκαν λίγους μήνες πριν στα Ιωάννινα, έσπευσε κι ας ήταν η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε 45 άντρες που δήλωσαν συμμετοχή.

Στα βαθιά...

Εδώ και περίπου έναν μήνα προπονεί τους Κραψήτες Καππαδόκες, ομάδα που αγωνίζεται στη Γ' Ερασιτεχνική και δηλώνει ότι μοναδικός στόχος της είναι η νίκη. «Κολύμπησα στα βαθιά. Πριν ξεκινήσει η πρώτη προπόνηση είχα άγχος, όμως δεν το έδειξα. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και όλοι, μικροί και μεγάλοι, με σέβονται. Οι παίκτες κατάλαβαν γρήγορα πως αντιμετωπίζω τη δουλειά μου με σοβαρότητα και η συνεργασία μας είναι άψογη. Οταν έφτασε η ώρα του αγώνα, έκατσα στον πάγκο και χωρίς άγχος απόλαυσα το παιχνίδι», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η Χριστίνα Ιεροπούλου.

Η νεαρή φοιτήτρια στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας στο ΤΕΙ Ηπείρου, με καταγωγή από τις Σέρρες, ασχολείται καθημερινά με την μπάλα. Παρακολουθεί ανελλιπώς αγώνες και προτιμά να συζητάει για τις φάσεις ενός ματς παρά για γυναικεία θέματα. «Ημουν μόλις 13 ετών, όταν μαζί με τον αδελφό μου πηγαίναμε στη Θεσσαλονίκη με τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και βλέπαμε τους αγώνες με τους φανατικούς οπαδούς στη Θύρα 4. Από μικρή κλωτσούσα μία μπάλα. Μπορώ μέσα σε μια ημέρα να παρακολουθήσω ακόμα και τρεις αγώνες. Ηθελα πάντα να είμαι κοντά στο αγαπημένο μου άθλημα. Γι' αυτό και όταν ήρθα να σπουδάσω στα Ιωάννινα, παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές μου ασχολήθηκα με την αθλητική δημοσιογραφία σε τοπικά μέσα», προσθέτει.

Τα σχέδια για το μέλλον

Η 22χρονη προπονήτρια ονειρεύεται να ασχοληθεί σύντομα με τη δική της ακαδημία ποδοσφαίρου. «Αυτήν τη στιγμή με ενδιαφέρει η ομάδα μας να έχει καλά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του προπονητή δεν είναι εύκολη, αλλά όλοι προσπαθούμε πολύ. Ο κόσμος από τις κερκίδες αρχικά με κοίταζε περίεργα, όμως δεν ακούστηκε κανένα αρνητικό σχόλιο. Γνώριζα ότι με την επιλογή μου να προπονήσω μια αντρική ομάδα έπαιρνα ρίσκο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αρνητικές κριτικές. Πιστεύω ότι με τη σκληρή δουλειά μπορούμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας», συμπληρώνει η ίδια.

Η Χριστίνα Ιεροπούλου δεν χάνει ποτέ παιχνίδι των αγαπημένων της ομάδων, της Μπαρτσελόνα και της Ντόρτμουντ. Θαυμάζει την ικανότητα του Φερνάντο Σάντος και ξεχωρίζει τον Μέσι. «Ο Σάντος πέρασε από τον ΠΑΟΚ κι εκεί είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τη δουλειά του. Είναι ένας προπονητής που δίνει βάση στην αμυντική τακτική, διαλέγει παίκτες και τους φτάνει στο 100% των δυνατοτήτων τους. Επίσης δίνει ευκαιρία σε νέους ποδοσφαιριστές και τους βοηθάει να εξελιχθούν. Από το εξωτερικό ξεχωρίζω τον Μέσι, ο οποίος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Δεν είναι τυχαίο που ο θρυλικός Ντιέγκο Μαραντόνα τον έχει ανακηρύξει "διάδοχό" του. Σε 399 παιχνίδια μέχρι τώρα έχει σκοράρει 331 τέρματα». Και πώς απαντάει στην ερώτηση που της κάνουν οι περισσότεροι -αν δηλαδή μπαίνει στην «απαγορευμένη ζώνη», στα αποδυτήρια των αντρών. «Να το ξεκαθαρίσουμε, μπαίνω στα αποδυτήρια για να τους δώσω οδηγίες μόνο όταν οι παίκτες έχουν αλλάξει», καταλήγει.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts