Γερμανία και Βραζιλία «καθάρισαν»: Ποιοι θα τους ακολουθήσουν σήμερα;

Αργεντινή-Βέλγιο στις 19:00 και Ολλανδία-Κόστα Ρίκα στις 23:00 οι δύο μεγάλες μάχες που θα βγάλουν το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών

Οι μεν πέρασαν χαλαρά, αλλά χωρίς να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι δε πέρασαν με την ψυχή στο στόμα, πάλι χωρίς να εντυπωσιάσουν. Γερμανία και Βραζιλία πάντως έκαναν το χρέος τους. Ως δύο από τα φαβορί έκαναν το μίνιμουμ από τα απαιτούμενα των συμπατριωτών τους. Για τους Βραζιλιάνους όχι και τόσο, καθώς όλοι περιμένουν να σηκώσει το τρόπαιο μέσα στη χώρα της. Από την άλλη η Γερμανία αν δεν περάσει τη διοργανώτρια, δεν χάλασε και ο κόσμος... Πάντως το βέβαιο είναι ότι θα το παλέψουν όσο δεν πάει την Τρίτη το βράδυ, καθώς αντιλαμβάνονται ότι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία απέναντι σε μια σελεσάο που δεν πείθει με τις εμφανίσεις της. Πόσω δε μάλλον αν δεν παίξει και ο Νεϊμάρ που φάνηκε να τραυματίζεται σοβαρά στην σπονδυλική στήλη και θα φανεί αύριο καλύτερα η κατάστασή του. Να αναφέρουμε επίσης ότι απών θα είναι από τον ημιτελικό και η μια από τις κολόνες της ομάδας, ο Τιάγκο Σίλβα, που θα είναι τιμωρημένος.

Φυσικά οι δύο ομάδες σκέφτονται πλέον το μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά λοξοκοιτούν και στα δύο άλλα παιχνίδια των προημιτελικών, από τα οποία θα προκύψει το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού. Και τα δύο αυτά παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα.

Αργεντινή – Βέλγιο (19:00)

Στην Μπραζίλια και πιο συγκεκριμένα στο Μανέ Γκαρίντσα η Αργεντινή αντιμετωπίζει το Βέλγιο. Φυσικά όλοι ακούγοντας τα ονόματα του ζευγαριού αυτού θα θεωρήσουν ότι η Αργεντινή είναι το ακλόνητο φαβορί. ισχύει όμως αυτό;  Η μπιανκοσελέστε δεν έχει αποδώσει μέχρι σήμερα τα αναμενόμενα και αν δεν ήταν ο Μέσι που κάνει τις καλύτερες του εμφανίσεις με τη φανέλα της Εθνικής στο τουρνουά, μπορεί να μην βρισκόταν καν στα προημιτελικά.

Ο τεχνικός της ομάδας Αλεχάνδρο Σαμπέλα αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές στο σχήμα του δίχως να αλλάξει το «4-3-3». Έτσι ο Ρομέρο θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Ζαμπαλέτα, Φερνάντες, Γκαράϊ, Μπασάντα στα μετόπισθεν. Στην μεσαία γραμμή οι Μπίγια, Ματσεράνο και Ντι Μαρία και επιθετική τριπλέτα οι Μέσι, Ιγκουαϊν και Λαβέτσι ή Μάξι Ροντρίγκεζ. 

Το Βέλγιο παρά το ότι τα... χρειάστηκε στο τέλος με τις ΗΠΑ και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των «γιάνκηδων» στην παράταση, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο δείχνοντας ότι ίσως έφτασε η στιγμή που τα πλούσια ταλέντα που παρουσιάζει κατά καιρούς -και υπάρχουν σε αφθονία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας- θα φέρουν και τα αποτελέσματα που πρέπει. Ο Μαρκ Βίλμοτς δεν αλλάζει το «4-2-3-1» με τον Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια, τους Αντερβειρέλντ, Βαν Μπούιντεν, Κομπανί και Βερτόχεν στα μετόπισθεν ενώ οι δυο «κόφτες» θα είναι και πάλι οι Βίτσελ- Φελαϊνί και ο Ντε Μπρούινε σε ελεύθερο ρόλο με τριάδα μπροστά τους Μέρτενς, Αζάρ και τον Λουκάκου ή τον πιτσιρικά Οριτζί στην κορυφή της επίθεσης. 

Ολλανδία-Κόστα Ρίκα (23:00)

Στο τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι για τα προημιτελικά η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα που... πλήγωσε την Εθνική μας.  Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Arena Fonte Nova στο Σαλβαδόρ. 

Οι Ολλανδοί πέτυχαν μια αγχωτική αλλά και ψυχωμένη πρόκριση κόντρα στο Μεξικό και πέρασαν αυτοί στους "8" της διοργάνωσης. Το παιχνίδι κόντρα στους Μεξικανούς ήταν δυσκολότερο από ότι θα περίμεναν οι "οράνιε" και αυτό ίσως τους κρατήσει σε εγρήγορση στο παιχνίδι με το αουτσάιντερ Κόστα Ρίκα. Κύμα αντιδράσεων ξεσήκωσε το πέναλτι που κέρδισε ο Ρόμπεν, με τον ίδιο τον πρωταγωνιστή να ζητάει συγνώμη για τη βουτιά που έκανε. Ο Ρόμπεν είναι αυτός που αναμένεται να ηγηθεί των συμπαικτών του και σ' αυτό το παιχνίδι και να τους οδηγήσει στα ημιτελικά. Μοναδική απουσία αυτή του Ντε Γιονγκ.

Ιστορική πρόκριση από την άλλη πλευρά για την ομάδα από την Καραϊβική που βρίσκεται για πρώτη φορά στους "8" του Μουντιάλ. Η ομάδα του Πίντο δεν ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στο ματς κόντρα στην Ελλάδα, αλλά κατάφερε να πανηγυρίσει στο τέλος, χάρη στην απόκρουση του Νάβας στο πέναλτι του Φάνη Γκέκα. Λάτρης του Μουρίνιο ο Πίντο, δεν πρόκειται να αλλάξει το αμυντικογενές 5-4-1 που έχει φέρει την ομάδα του μέχρι τους 8. Τη θέση του τιμωρημένου Ντουάρτε στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Ακόστα. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή σε σχέση με το ματς των "16".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts