Μάθε τα 35 πράγματα που σίγουρα πίστευες αλλά είναι ψέματα!


Κάποια πράγματα μεγαλώνοντας τα θεωρούσαμε δεδομένα όμως σιγά σιγά κάποιοι μύθοι ανατρέπονται και παρουσιάζουμε 35 από αυτούς!


1) Δε γεννήθηκες με όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα που είχες στη ζωή σου. Υπάρχει απόδειξη ότι ο εγκέφαλος θα συνεχίσει να παράγει καινούρια κύτταρα σε συγκεκριμένες περιοχές. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται νευρογένεση.
2) Το χρώμα της μύξας δεν δείχνει αν έχεις βακτηριδιακή ή ιογενής λοίμωξη. Μπορεί να ποικίλει σε χρώμα εφόσον και οι ίδιες οι αρρώστιες ποικίλουν.


3) Τα χρυσόψαρα δεν έχουν μνήμη μόνο 30 δευτερολέπτων. Στην πραγματικότητα μπορούν να θυμούνται πράγματα για πολλούς μήνες
4) Η αστραπή μπορεί να χτυπήσει 2φορές στο ίδιο ακριβώς σημείο. Απόδειξη; Το κτήριο του Empire State δέχεται πάνω από 100 αστραπές το χρόνο.


5) Οι αρουραίοι των βορειών χωρών δεν ακολουθούν ο ένας τον άλλον, κάνοντας μαζική αυτοκτονία. Το "γεγονός" διαιωνίστηκε από ένα ντοκυμαντέρ Disney το 1958, όπου οι σκηνοθέτες εσκεμμένα κυνήγησαν ένα κοπάδι από αρουραίους των βορείων χωρών προς το γκρεμό ώστε να έχουν τηλεθέαση.
6) Οι νυχτερίδες δεν είναι τυφλές, βλέπουν κανονικά!
7) Ο Βροντόσαυρος στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ποτέ. Είναι ένας Απατόσαυρος, αλλά ο Παλαιοντολόγος Othniel Charles Marsh μπέρδεψε τον ενήλικα Απατόσαυρο και πίστεψε πως είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος, που ονόμασε Βροντόσαυρο.
8) Το καθαρό νερό δεν άγει τον ηλεκτρισμό καλά. Αυτό που κάνει το νερό αγώγιμο είναι τα άλατα, η σκόνη και άλλα συστατικά που βρίσκονται μέσα στο νερό.
9) Αν καταπιείς τσίχλα δε θα σου πάρει 7 χρόνια μέχρι να τη χωνέψεις. Αντιθέτως, δε θα τη χωνέψει ο οργανισμός σου καθόλου, απλώς θα περάσει ακίνδυνα μέσα από το πεπτικό σου σύστημα.
10) Ένα γονίδιο δεν αντιστοιχεί σε 1 πρωτεΐνη. Πολλά γονίδια μπορούν να παράγουν αρκετές πρωτεΐνες, ενώ μερικά δεν φτιάχνουν καθόλου πρωτεΐνες.
11) Δεν υπάρχει άνθρωπος με 100% φωτογραφική μνήμη. Ακόμα και οι άνθρωποι που θυμούνται αρκετές λεπτομέρειες δεν θυμούνται γεγονότα με τόσο μεγάλη ακρίβεια όπως μία κάμερα μπορεί να απαθανατίσει.
12) Τα νύχια των χεριών και τα μαλλιά δε μακραίνουν άλλο όταν πεθάνουμε. Απλώς το δέρμα μας συρρικνώνεται κ μας δίνει την εντύπωση ότι μάκρυναν
13) Το να κάνεις το λεγόμενο κρακ στις αρθρώσεις σου δε θα σου προκαλέσει αρθρίτιδα. Η ηλικία, η παχυσαρκία και η γενεσιολογία προκαλούν αρθρίτιδα.
14) Οι άνθρωποι με σύνδρομο Tourette (Τουρέτ) σπανίως φωνάζουν λέξεις με υβριστικό περιεχόμενο. Είναι πιο συχνό φαινόμενο για τους ανθρώπους με το σύνδρομο αυτό να έχουν πολλά κινητικά και φωνητικά τικ.
15) Όταν ξυρίζεις τις τρίχες σου δεν γίνονται παχύτερες. Μπορεί να τις αισθάνεσαι πιο αδρές, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή στις άκρες είναι πιο μυτερές επειδή είναι φρεσκοξυρισμένες.
16) Αν χτυπήσεις από ένα νόμισμα που έχει πεταχθεί από την κορυφή του Empire State δε θα σε σκοτώσει. Το νόμισμα θα επιταχύνει μέχρι περίπου 50mph, αλλά δεν είναι αρκετό ώστε να πεθάνεις από αυτό. Φυσικά όμως μπορεί να σε κάνει να πονέσεις.
17) Και οι καρχαρίες μπορούν να πάθουν καρκίνο. Ο μύθος ότι δε μπορούν δημιουργήθηκε από τον I. William Lane ώστε να πουλήσει χόνδρους καρχαρία ως αντικαρκινική θεραπεία.
18) Ενα αυγό μπορεί να σταθεί στο κεφάλι του (στη λεπτή του μεριά) κάθε μέρα του χρόνου, όχι μόνο κατά την εαρινή ισημερία.
19) Η ακτινοβολία από το φούρνο μικροκυμάτων δεν προκαλεί καρκίνο. Ελάχιστα είδη ακτινοβολιών δημιουργούν καρκίνο (και εξαρτάται πάντα από τη δόση της ακτινοβολίας που θα πάρεις).
20) Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα οι περισσότεροι μελετητές πίστευαν ότι η γη είναι στρογγυλή. Ο μύθος ότι οι άνθρωποι πίστευαν ότι η γη είναι επίπεδη άρχισε το 1940 από τα μέλη της Ιστορικής Ένωσης.
21) Tα μπέργκερ από τα McDonald"s μπορούν και θα σαπίσουν στις κατάλληλες συνθήκες.
22) Το στρες δεν παίζει κύριο λόγο στη χρόνια υψηλή πίεση. Μπορεί μεν να αυξάνει προσωρινά την πίεση, αλλά οι κύριοι λόγοι υπέρτασης είναι το κάπνισμα, γενετικοί λόγοι και η κακή διατροφή.
23) Είναι πιθανότερο ο Ιός HIV να μεταπήδησε από τις μαϊμούδες στους ανθρώπους από το κυνήγι, παρά μέσω διασταύρωσης των ειδών.
24) Αν δώσεις στα παιδιά ζάχαρη δεν τα κάνει πιο ενεργητικά. Σε πολλά πειράματα φάνηκε πως τα παιδιά ήταν το ίδιο ενεργητικά, ανεξάρτητα αν είχαν πιει αναψυκτικά με ή χωρίς ζάχαρη.
25) Οι στρουθοκάμηλοι δε βάζουν το κεφάλι τους στο χώμα όταν είναι τρομαγμένες. Στην πραγματικότητα, πέφτουν στο έδαφος και κάνουν τις νεκρές.
26) Το βόρειο ημισφαίριο της Γης δεν είναι πιο κοντά στον ήλιο το καλοκαίρι. Είναι πιο ζεστά το καλοκαίρι επειδή το Βόρειο Ημισφαίριο κλίνει προς τον ήλιο, αφήνοντας την ενέργειά του να έρθει κατευθείαν
27) Τα περισσότερα διαμάντια δεν είναι φτιαγμένα από άνθρακα σε υψηλή πίεση. Είναι πεπιεσμένα και θερμαινόμενα 90μίλια κάτω από την επιφάνεια της γης (και ο άνθρακας βρίσκεται 2μίλια κάτω από την επιφάνεια της γης)
28) Το οργανικό φαγητό δεν είναι χωρίς φυτοφάρμακα. Τα επίπεδα φυτοφαρμάκων και στα οργανικά και στα μη οργανικά φαγητά είναι τόσο χαμηλά που δεν είναι ανησυχητικά σύμφωνα με το USDA
29) Οι σκύλοι και οι γάτες δε βλέπουν σε κλίμακα του γκρι, αλλά σε σκιές του μπλε και του πράσινου
30) Το Σινικό Τείχος της Κίνας δεν είναι το μοναδικό ανθρώπινο κατασκεύασμα που φαίνεται μέσω διαστήματος
31) Το αίμα σου δεν είναι ποτέ μπλε. Είναι πάντα κόκκινο είτε οξυγονωμένο είτε όχι. Οι φλέβες σου φαίνονται μπλε λόγω του δέρματος και των ιστών του σώματος.
32) Οι άνθρωποι χρησιμοποιούμε παραπάνω από το 10% του εγκεφάλου μας. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούμε όλο μας τον εγκέφαλο. Απλώς χρησιμοποιούμε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου σε διαφορετικούς χρόνους
33) Εάν καταναλώσεις αλεξανδριανά δε θα σε σκοτώσει (ούτε τα κατοικίδια σου) αλλά ίσως το φυτό αυτό σε αρρωστήσει με γαστρεντερολογικά θέματα.
34) Οι βάτραχοι ή οι φρύνοι δε θα σου προκαλέσουν μυρμηγκιές. Αν αγγίξεις ενός άλλου ανθρώπου τις μυρμηγκιές όμως θα βγάλεις μυρμηγκιές. Οι ανθρώπινοι ιοί θηλωμάτων (HPV) είναι ο κύριος παράγοντας των μυρμηγκιών.
35) Οι κοκκινομάλληδες δεν εξαφανίζονται (τα γονίδια δεν εξαφανίζονται). Το γονίδιο για κόκκινα ή ξανθά μαλλιά μπορεί να είναι υποτελές και να υπάρχει στα γονίδια για πολλές γενιές χωρίς να εμφανίζεται σαν το χρώμα του μαλλιού

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts