Τελικά το νερό βοηθάει στην απώλεια βάρους;


Αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα είναι ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα και ειδικά κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας.
Όπως μας λέει όμως η Δρ Beth Kitchin αυτό είναι ένας μύθος και ναι μεν το νερό αυξάνει την καύση θερμίδων ελαφρά, αλλά όχι αρκετά για να είναι αξιοσημείωτο.
Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να παραμείνει ενυδατωμένο το σώμα μας, αλλά ότι είναι μύθος ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να πίνουν οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα
Πολλοί κατά τη διάρκεια της δίαιτας προσπαθούν να γεμίσουν τον εαυτό τους με το νερό με την πεποίθηση ότι θα τους βοηθήσει να χάσουν βάρος αλλά η Δρ Μπεθ Kitchin , στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, δήλωσε ότι το πόσιμο νερό δεν είναι το μαγικό κλειδί για την απώλεια βάρους .
«Υπάρχουν πολύ λίγες ενδείξεις ότι το πόσιμο νερό βοηθάει στην απώλεια βάρους, είναι ένας μύθος.»
«Δεν λέω ότι το πόσιμο νερό δεν είναι καλό - αλλά μόνο μία μελέτη έδειξε ανθρώπους που έπιναν περισσότερο νερό έκαψαν πολύ λίγες επιπλέον θερμίδες και ήταν μόνο μια-δυο επιπλέον θερμίδες την ημέρα ».


Ο Δρ Kitchin πρόσθεσε ότι είναι επίσης ότι είναι μύθος ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να πίνουν οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα .


«Ναι, οι άνθρωποι χρειάζεται να πάρουν υγρά - αλλά δεν πρέπει να είναι το νερό. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι λιώνει το λίπος ή ότι σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι, οπότε αν δεν σας αρέσει το νερό είναι εντάξει ».
Ο Δρ Μπεθ Kitchin λέει ότι ο μόνος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να τρώμε λιγότερες θερμίδες .
Έχει προτείνει να επικεντρωθούμε στην κατανάλωση φρούτων , λαχανικών και σούπες .
Οι αποκαλύψεις της Δρ Kitchin αντικρούουν την έρευνα που έγινε το 2013, η οποία διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο φλιτζάνια νερό πριν από το γεύμα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος.


Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο American Journal of Clinical Nutrition, έλεγε ότι το πόσιμο νερό μπορεί να μειώσει την πείνα που σημαίνει ότι όσοι προσπαθούν να κάνουν δίαιτα καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες.


ΠΗΓΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts