Μας απειλούν και οι Βούλγαροι τώρα .Μπορίσοφ: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος σε λειτουργία

Εξοργισμένος από το συνεχή αποκλεισμό της χώρας του από τους Έλληνες αγρότες, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε χθες (18 Φεβρουαρίου) στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ ότι η Ελλάδα δεν συνιστά ένα «κράτος σε λειτουργία».

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι τα αντίποινα, που έγιναν από τους οδηγούς φορτηγών της Βουλγαρίας, απέδειξαν ότι είναι η μόνη αποτελεσματική απάντηση, καθώς τα άλλα μέσα δεν είχαν αποτέλεσμα.

«Στον 21ο αιώνα, αποδείχθηκε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος, σε κράτη που λειτουργούν. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν είναι ένα από αυτά», δήλωσε ο Μπορίσοφ.
Σημείωσε ότι έχει καλέσει δύο φορές τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Του τηλεφώνησα δύο φορές, για το ίδιο πράγμα. Όταν ο υπουργός Εσωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Μεταφορών καλούν για το ίδιο πράγμα, και δεν στέλνουν την αστυνομία και τη χωροφυλακή να καθαρίσουν το δρόμο, που θα έπρεπε να είχε κάνει πριν από ένα μήνα, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;»

Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να βοηθήσει, αλλά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε: «Μπόικο, συγγνώμη, δεν έχω τον έλεγχο της κατάστασης».

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε ότι οι οργισμένοι Έλληνες αγρότες θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν με άλλο τρόπο, χωρίς να κρατούν ομήρους τα άτομα που διασχίζουν τα σύνορα της Βουλγαρίας.

«Κλείστε τα λιμάνια σας, κλείστε τα στο εσωτερικό της χώρας. Γιατί να βασανίζουν τους Βούλγαρους; Και το κάνουν επίτηδες, σε μια εποχή που αρνούμαι χρήματα για να χτίσω έναν φράχτη στα ελληνικά σύνορα», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Πράγματι, φέρεται να έχει προσφερθεί τέτοια βοήθεια από την ομάδα του Βίσεγκραντ, που όμως αρνήθηκε η Βουλγαρία.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts