ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κυρίαρχοι οι Τούρκοι στο Αιγαίο με το σύστημα CORAL

Το κινητό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου CORAL, το οποίο κατασκευάστηκε από την εταιρεία ASELSAN , παραδόθηκε στην τουρκική πολεμική αεροπορία με επίσημη τελετή.
Αυτό που είναι γνωστό σε όλους τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες είναι ότι πριν παραδοθεί ένα τέτοιου τύπου σύστημα , πραγματοποιούνται εκτεταμένες εξαντλητικές δοκιμές , ακόμα και επί «πραγματικών συνθηκών μάχης».
Oι Τούρκοι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όλους τους προηγούμενους μήνες «σάρωναν» στην κυριολεξία τα ελληνικά νησιά δοκιμάζοντας το νέο σύστημα.
Μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικών πληροφοριών ( εντοπισμού , καταγραφής , ραδιοσυχνοτήτων) SIGINT, καθώς και ένα σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών μεγάλης εμβέλειας , εναντίον της χώρας μας, με εμβέλεια τουλάχιστον 100 χλμ .
Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία με την χρήση του συστήματος αυτού διαθέτει την τρομερή δυνατότητα παρεμβολής ( ηλεκτρονικού πολέμου και επιχειρήσεων SIGINT) και στις τρεις διαστάσεις , θάλασσα , στεριά και αέρα.
Αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές δυνάμεις που εδρεύουν στα νησιά «πρώτης γραμμής»( Χίος , Μυτιλήνη , Ρόδος, Κως, Κάρπαθος,Λήμνος, Σαμοθράκη, Καστελόριζο) , αλλά και τα υπόλοιπα 15 νησιά που για τους Τούρκους αποτελούν «γκρίζες ζώνες», είναι εδώ και πολύ καιρό κύριοι» αποδέκτες» των εκτεταμένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι Τούρκοι θα μπορούν να "παρεμβάλουν" και να παρακολουθούν τις επικοινωνίες μας και τις πτήσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, αλλά και πολιτικές πτήσεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν !
Η τουρκική Υπογραμματεία Αμυντικών Βιομηχανιών και η αμυντική εταιρεία Aselsan υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή και παράδοση του συγκεκριμένου συστήματος «Απομακρυσμένης Ηλεκτρονικής Υποστήριξης / επίθεσης (Land SOJ) CORAL, επί κινητού οχήματος.
Η ASELSAN κατασκεύασε το σύστημα αυτό στην Πανεπιστημιούπολη του Gölbaşı υλοποιώντας όλες τις απαιτήσεις που ζητήθηκαν από την ηγεσία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Στην χθεσινή τελετή, παρευρέθη ο Τούρκος ΑΓΕΑ Πτέραρχος Αμπιντίν Ουνάλ και πολλοί προσκεκλημένοι.
Ο Υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ , στην ομιλία του κατά την τελετή, δήλωσε ότι ο ηλεκτρονικός πόλεμος είναι μέρος του επιχειρησιακού περιβάλλοντος, και η ανίχνευση των απειλών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της τουρκικής αεροπορίας.
Το σύστημα CORAL ελέγχει και μπλοκάρει στόχους στην στεριά , τον αέρα και την θάλασσα με ειδικές κινητές πλατφόρμες που σταθμεύουν σε «συγκεκριμένα σημεία», μαζί με την υποστήριξη επιθετικών συστημάτων , συστημάτων αυτοπροστασίας, και συστημάτων jammer.
Ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε την τεράστια σημασία της τεχνολογικής επάρκειας της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, αναφέροντας «ότι οι δυνάμεις ασφαλείας που αγωνίζονται στην «περιοχή», και οι ένοπλες δυνάμεις μας, θα δρουν ακόμα πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts