Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στοχεύουν να χτίσουν μια νέα-πόλη στον Άρη.

Φαίνεται ότι ο Άρης θα γίνει σίγουρα η δεύτερη Γη . Τα τελευταία δύο χρόνια το κόκκινο φυτό έχει γίνει το επόμενο καλύτερο πράγμα στο ηλιακό μας σύστημα, και προφανώς, η ανθρωπότητα θέλει να προσγειωθεί στον Άρη, το συντομότερο δυνατό. Πρόσφατα, ο αντιπρόεδρος,ο πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ο εμίρης του Ντουμπάι, σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, ανακοίνωσαν οτι ο στόχος της οικοδόμησης μιας «μικρογραφία της πόλης και την ανθρώπινη κοινότητα στον Άρη", με τη διεθνή συνεργασία της χώρας είναι στα κοντινά τους σχέδια.
«Φιλοδοξούμε σε σπουδαία πράγματα, έτσι ο αδελφός μου ο Mohammed bin Zayed (ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και διάδοχος του θρόνου του Αμπού Ντάμπι ) και εγώ αποφασίσαμε σήμερα οτι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμμετάσχουν στην παγκόσμια προσπάθεια για την αποστολή ανθρώπων στον Άρη" ανακοίνωσε ο Al Maktoum
.Αναφέρεται ως «Mars 2117" το νέο ουρανό στον Άρη δεν πρόκειται να κατασκευαστεί σύντομα. Sheikh Maktoum δήλωσε ότι «Mars 2117» είναι ένας σπόρος που σπέρνουμε σήμερα να δρέψει τους καρπούς της νέας γενιάς με επικεφαλής τον ένα πάθος για την επιστήμη και την προώθηση της ανθρώπινης γνώσης." Αν και αυτές οι ανακοινώσεις είναι σίγουρα συναρπαστική, σεΐχης Μακτούμ δεν είπε πως το σχέδιο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί, αλλά προφανώς, έχει περίπου 100 χρόνια για να γίνει η δουλειά. Ο ρεπόρτερ του CNBC , Arjun Kharpal, αναφέρει ότι τα ΗΑΕ οραματίζονται μια Σικάγο-μεγέθους πόλη περίπου 600.000 ανθρώπων.
Μέχρι στιγμής, μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταφέρει να προσγειωθεί με επιτυχία ένα διαστημικό σκάφος στον κόκκινο πλανήτη. Στο παρελθόν, τόσο η Ρωσία όσο και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος έχουν δοκιμάσει. Αλλά προσγείωση ένα ανώνυμο διαστημικό σκάφος είναι πολύ διαφορετική από ό, τι επιχειρεί μια επιτυχή προσγείωση του πληρώματος.

Στη συνέχεια, βέβαια, υπάρχουν και οι προκλήσεις της διατροφής του ανθρώπινου πληθυσμού στον Άρη, τη στέγασή τους, τη περιθαλψή τους, την υγιεία τους και πάνω απ 'όλα την ασφάλεια τους . Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η έκθεση σε υψηλής ενέργειας φορτισμένα σωματίδια, όπως οι κοσμικές ακτίνες που θα «βομβαρδίζουν» τους αστροναύτες στις πτήσεις προς τον Άρη, μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη με αποτέλεσμα χρόνιας άνοιας.

Το πρώτο σχέδιο, σύμφωνα με το πρακτορείο χώρο των ΗΑΕ το οποίο δημιουργήθηκε το 2014, είναι να στείλετε με επιτυχία ένα διαστημικό σκάφος-ονομάστηκε Hope -ώπου κινείται σε τροχιά γύρω από τον Άρη. Η διαστημική υπηρεσία ΗΑΕ σχεδιάζει να επιτευχθεί αυτό το project μέχρι το 2021. Φυσικά, υπάρχει και το πρόβλημα των ρουκετών, δεδομένου ότι η χώρα δεν διαθέτει δικά της , αλλά έχουν πολλά χρήματα έτσι ώστε το να πάρουν ρουκέτες θα πρέπει να είναι το μικρότερο προβλήματά τους.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts