Κινέζικα τα φορτηγά που χρησιμοποιήθηκαν στην παρέλαση της Β.Κορέας.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε φορτηγά κινεζικής κατασκευής  για να εμφανίσει τους πυραύλους στην μαζική στρατιωτική παρέλαση την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δίνονται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζοντας και την δυσκολία εκτέλεσης των κυρώσεων από τον ΟΗΕ.


Στην παρέλαση του Σαββάτου με αφορμή την 105η επέτειο της γέννησης του προέδρου και ιδρυτή της Κιμ Ιλ Σούνγκ η Βόρεια Κορέα εμφάνισε έξι βαλλιστικούς πυραύλους υποβρυχίων Pukkuksong (SLBM)για πρώτη φορά συρόμενα πίσω από τα καμουφλαρισμένα φορτηγά.

Στα φορτηγά της κινεζικής εταιρείας SINOTRUK μπορεί να αναγνωρίσει κανείς πολύ εύκολα το λογότυπο.
Πέρυσι το Reuters ανέφερε ότι η Κινέζικη SINOTRUK  βοήθησε την Κορέα με τα φορτηγά που τους παρείχε να εμφανίσει ένα νέο σύστημα πυραύλων.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Lu Kang όταν ρωτήθηκε για τα φορτηγά την Τρίτη δήλωσε δεν γνώριζε ότι τα φορτηγά της εταιρείας είχαν χρησιμοποιηθεί και στην περσινή παρέλαση αλλά τόνισε
Κίνα και Βόρεια Κορέα  διατηρούν «κανονικές επαφές και επιχειρηματικές επαφές»

«Την ίδια στιγμή ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας η Κίνα τηρεί αυστηρά τις διεθνείς υποχρεώσεις της συμπεριλαμβανομένων και των ψηφησμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας,» δήλωσε ο  Lu  σε συνέντευξη Τύπου.

Από το 2006 υπάρχουν κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας από τα Ηνωμένα Εθνη για απαγόρευση υλικού  στρατιωτικής χρήσης ενώ για μη στρατιωτικής χρήσης υλικό οι κυρώσεις ήταν  λιγότερο αυστηρές.



Τα Βόρειο Κορεατικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και στο παρελθόν κυκλοφόρησαν εικόνες της SINOTRUK σε σασί και καμπίνες σε προπαγάνδα που σχετίζεται με την κατασκευή ή την εξόρυξη.

Μια έκθεση του ΟΗΕ  σημείωσε τη χρήση των φορτηγών στο κινητό πυροβολικό πέρυσι αλλά δεν κατονόμασε την SINOTRUK αλλά η Κίνα είχε μια «σαφή ρήτρα» από τον ΟΗΕ σε συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα να πουλήσει φορτηγά  που ήταν μόνο για πολιτική χρήση.

Σε δήλωσή το 2010 το υπουργείο  δασοκομίας της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι τα φορτηγά αγοράστηκαν για μεταφορά ξύλου σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.
Επίσης το δεύτερο φορτηγό με τον βαλλιστικό πύραυλο φέρει μεταχειρισμένα Κινέζικα λάστιχα της Triangle Group.
Νεότερη Παλαιότερη

Αναγνώστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10/recent/ticker-posts